Onderwerp:

Bonsai pepers 11 jaren 2 maanden geleden #24997

  • GiovanniKooreman
  • GiovanniKooreman's Profielfoto
  • Offline
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Berichten: 1038
  • Ontvangen bedankjes 146

Ivan schreef : Waarom laat je aan pepers die je nog sterk wil laten groeien en naar bonsai wil ontwikkelen, vruchten staan die met veel voedsel gaan lopen?

U heeft helemaal gelijk mijn stommen fout. Planten, bomen en struiken die vruchten dragen zullen niet veel veder en sneller ontwikkelen als ze bezig zijn met het ontwikkelen en rijp laten worden van de vruchten. Dus als je de vruchten verwijderd zou de boom, struik en of plant alleen maar investeren in de groei van de stam en de takken. Kan ik deze groene pepers al eraf halen en toch nog laten rijpen voor het raam bijvoobeeld en dan als nog kunnen gebruiken ??!. Gr bonsai1.2

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Bonsai pepers 11 jaren 2 maanden geleden #24999

  • cetinel
  • cetinel's Profielfoto
  • Offline
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Berichten: 1600
  • Ontvangen bedankjes 118
volgens mijn bescheiden mening is de kleine pot schadelijker dan het laten hangen van de vruchten hoor,ik zou zoals ik eerder suggereerde toch zo snel mogelijk een flink grotere pot geven met verse aarde,en regelmatig bemesten!

foto van mijn "stam" is van een madame jeannette plant die ik dit voorjaar heb gezaaid en, die in een grote balkonbak staat samen met een tomaat,de plant is nu een dikke meter veertig hoog en beladen met peperkes en bloemen...voldoende vocht en mest zijn belangrijk!

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Laast bewerkt: Post by cetinel.

Re: Bonsai pepers 11 jaren 2 maanden geleden #25019

  • Janes
  • Janes's Profielfoto
  • Offline
  • Premium Member
  • Premium Member
  • Berichten: 125
  • Ontvangen bedankjes 10
Wow, helder ik ben om!! :P B)

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Bonsai pepers 11 jaren 2 maanden geleden #25020

  • cetinel
  • cetinel's Profielfoto
  • Offline
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Berichten: 1600
  • Ontvangen bedankjes 118
ga je ook aan de bonchi?? :cheer:

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Bonsai pepers 11 jaren 2 maanden geleden #25031

  • GiovanniKooreman
  • GiovanniKooreman's Profielfoto
  • Offline
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Berichten: 1038
  • Ontvangen bedankjes 146
Ik ga mijn pepers morgen allemaal bij elkaar en tegen elkaar zetten en dan in een grotere pot planten. En dan zal ik tot begin van de winter bemesten met vloeibare koemest zo'n 2 x in de maand. Hopelijk komt er dan wat meer groei in. Oh en ik heb alvast weer zaadjes voor volgend jaar, want op werk was ik spaanse pepers aan het schoon maken en toen heb ik stiekem wat van de zaadjes mee gepikt. :evil: :P Gr bonsai1.2

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Bonsai pepers 11 jaren 2 maanden geleden #25034

  • cetinel
  • cetinel's Profielfoto
  • Offline
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Berichten: 1600
  • Ontvangen bedankjes 118
ge moest u schamen,zaadjes stelen :sick: :whistle:
welke heb je? ik heb eventueel zaad voor je van de rocoto orange(nie direct de makkelijkste soort om mee te beginnen eigenlijk)of de santa fé grande(succesvol overwinterd,makkelijke plant)das die op de foto als bonchi...en later in lichtblauwe bak..

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Bonsai pepers 9 jaren 10 maanden geleden #36161

  • Habanero
  • Habanero's Profielfoto
  • Offline
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Berichten: 32
  • Ontvangen bedankjes 7
Na een tijdje niet geweest te zijn om diverse redenen laat ik weer wat van mij horen , en zien natuurlijk .

Na seizoen 2014 heb ik twee planten geselecteerd om Bonchi te mogen worden , hier volgen de verrichtingen .

Oktober 2014 ;

Gekozen plant ; De Cheiro Roxa ;

Deze afbeelding is verborgen voor gasten.
Login of registreer om deze te zien.



De terug gesnoeide plant ;

Deze afbeelding is verborgen voor gasten.
Login of registreer om deze te zien.



Terug gesnoeide en schoon gespoelde wortels ;

Deze afbeelding is verborgen voor gasten.
Login of registreer om deze te zien.



Om hem wat hoger in het bakje te krijgen een steen op de bodem ;

Deze afbeelding is verborgen voor gasten.
Login of registreer om deze te zien.



Dit jaar Bonsai grond gehaald en wondpasta , ik hoop dat dat verschil maakt .

Deze afbeelding is verborgen voor gasten.
Login of registreer om deze te zien.



Om te voorkomen dat de Bonchi als hij weer voller wordt scheef zakt de plant op de steen aan het bakje gefixeerd door middel van bind draad .

Deze afbeelding is verborgen voor gasten.
Login of registreer om deze te zien.



En zijn nieuwe plekje , onder de daglicht lamp ;

Deze afbeelding is verborgen voor gasten.
Login of registreer om deze te zien.



Als nummer twee de Bhut Jolokia Chocolate gekozen :D

Deze afbeelding is verborgen voor gasten.
Login of registreer om deze te zien.



Deze afbeelding is verborgen voor gasten.
Login of registreer om deze te zien.



Deze afbeelding is verborgen voor gasten.
Login of registreer om deze te zien.



November 2014 ;

De Cheiro vertoont eindelijk leven :D

Deze afbeelding is verborgen voor gasten.
Login of registreer om deze te zien.



Begin December 2014 ;

De Cheiro Roxa bonchi gaat lekker door en die red het wel :D
De Bhut Jolokia Chocolate Bonchi leek gewoon stil te staan maar vertoond al is het nog pril nu ook tekenen van leven :D

Deze afbeelding is verborgen voor gasten.
Login of registreer om deze te zien.



Deze afbeelding is verborgen voor gasten.
Login of registreer om deze te zien.



18 december , De Cheiro Roxa ;

Deze afbeelding is verborgen voor gasten.
Login of registreer om deze te zien.



Nieuwe updates volgen vanaf nu weer met regelmaat , :)

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Bonsai pepers 9 jaren 10 maanden geleden #36181

  • GiovanniKooreman
  • GiovanniKooreman's Profielfoto
  • Offline
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Berichten: 1038
  • Ontvangen bedankjes 146
Ik heb het dit jaar weer geprobeerd om een bonchi te maken maar ik heb al 1 in de afval bak moeten gooien en 1 is volgens mij stervende :( . Zou bijna gaan denken dat het niet mogelijk is (voor mij dan).

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Bonsai pepers 9 jaren 10 maanden geleden #36186

  • Habanero
  • Habanero's Profielfoto
  • Offline
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Berichten: 32
  • Ontvangen bedankjes 7

GiovanniKooreman schreef : Ik heb het dit jaar weer geprobeerd om een bonchi te maken maar ik heb al 1 in de afval bak moeten gooien en 1 is volgens mij stervende :( . Zou bijna gaan denken dat het niet mogelijk is (voor mij dan).


Uit je vorige berichten maak ik op dat je je bonchi maakt uit een spaanse (cayenne ) peper plant .
Deze behoren tot de groep Capsium Anuum , de Anuums zijn lastiger om een Bonchi van te maken is mijn ervaring .
De Bonchi 's van mij zijn de wat hetere en behoren tot de groep Capsium Chinense , welke iets taaier zijn en zich makkelijker tot Bonchi laten vormen . ;) Neem in 2015 eens een Surinaamse peper plant mee bij het tuincentrum , dit is een chinense , hiermee geef ik je meer kans ;)

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Bonsai pepers 9 jaren 10 maanden geleden #36188

  • GiovanniKooreman
  • GiovanniKooreman's Profielfoto
  • Offline
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Berichten: 1038
  • Ontvangen bedankjes 146
Okee, zal er de volgende keer aan denken ;) :) . Gr gio.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Inloggen Registreren
Cron Job Starts