De voorbeeldvormingen laten Bonsai bomen zien voor, tijdens en na het stileren. Hier worden de technieken die we hebben besproken in het onderdeel Bonsai vormgeven, toegepast.
Drietands esdoorn (Acer buergerianum)
Dit is een sterke Japanse esdoorn variant die bekend staat om zijn zeer fijne vertakking waardoor ze ook mooie kleine blaadjes krijgen. De soort is middelmatig winterhard, en wanneer de boom op leeftijd komt ontwikkelt er zich een mooie ruwe schors die licht schilfert.
Meidoorn (Crataegus monogyna)
De meidoorn is een plant die je vooral in haag beplanting en als solitaire stuik ziet staan. De kleine bladeren, witte bloemen, rode besjes en mooie schors op oude planten maakt van hem een perfecte soort om Bonsai van te maken.
Satsuki Azalea (Korin)
Door hun prachtige bloemen en talloze variëteiten vind de Satsuki steeds meer liefhebbers in de westerse Bonsai cultuur. Er zijn meer dan 800 soorten die allemaal verschillen in zowel vorm en kleur van bloemen, als in vorm en grote van blad.
Lariks (Larix eurolepis)
De Lariks is een fijn boompje voor Bonsai creatie. Aangezien het een loofverliezende conifeer is, is het een special geval in de plantkunde.
Een dubbel stam Haagdoorn
In deze studie wordt een Haagdoorn gevormd tot dubbelstam Bonsai. De boom werd na te zijn ontdekt flink teruggesnoeid en verder met rust gelaten.
Kurk Eik (Quercus suber)
De kurkeik is een groenblijvende, mediterrane boom die een unieke bast heeft waar al eeuwen lang wijnkurken van worden gemaakt. Mede hierdoor wordt de kurkeik gecultiveerd in Zuid-Europa en Noord-Afrika waar de bast elke 9 tot 12 jaar geoogst kan worden.
Granaatappel (Malus spectabilis)
De granaatappel boom is erg geliefd omdat appelbomen warme gevoelens oproepen en het een bijzondere boomsoort is. Met name de afwisseling door de jaargetijden heen maakt dat deze boom prachtig kan worden gebruikt als Bonsai boom.
Een Haagdoorn Bonsai vormen
Deze studie laat zien hoe een Haagdoorn uit het bos werd gehaald en werd gevormd tot een vlotstijl Bonsai. Nadat de boom werd ontdekt langs een bospad werd hij flink teruggesnoeid en met rust gelaten, op deze manier kon de boom herstellen alvorens hem een jaar later uit te graven.