hoi heb al een hele tijd een ulmus parvifolia,
deze heeft eerst een hele tijd buiten gestaan tot hij omwille van een onbekende reden al zijn blaadjes verloor.
Toen heb ik hem naar binnen gebracht en hoewel iedereen het erover eens lijkt dat dit een soort is die buiten hoort, stond hij binnen na een week met allemaal nieuwe groene knoppen! hij deed het echt super goed, hij had nog nooit zoveel blaadjes gehad!
Nu ondertussen alweer een tijdje verder kreeg hij allemaal gele blaadjes en vielen ze af (zelfs sommige groene nog), na lang zoeken heb ik spint ontdekt. Is dit te bestrijden met koud water en pesticide? of is er een betere optie? voorlopig met water en het lijkt al een heel stuk beter, maar helaas nog niet alles weg)
Nu heb ik nog een vraag, dit is eigenlijk al een hele tijd aan de gang en het is misschien een heel domme vraag, maar ik kan er niets over vinden op internet. op de blaadjes liggen soms een soort van bruine langwerpige takjes/schilfertjes/wormpjes... ik weet niet hoe ik het moet noemen en ik heb geen idee of dit normaal is en wat dit is? Eerst dacht ik dat het iets was dat van de takjes voortkwam, maar er is nu toch wel heel veel van dat 'spul', maar het lijkt niet te bewegen en ziet er niet echt beestjesachtig uit. Iemand een idee wat het is?