Dag beste mensen,
Een jaar of 25 geleden heb ik 's nachts in een Amsterdamse straat een kwijnende Ficus Benjaminus bij het grofvuil vandaan gered. Vervolgens helemaal kaal gesnoeid tot op de stam, verpot en met een geperforeerde plastic zak erover, opnieuw tot leven gewekt. Inmiddels is het een indrukwekkende bonsai geworden, die jaar in, jaar uit, van mei tot november buiten staat, op mijn balkon, en van december t/m april binnen, pal voor een raam op het noorden.
De laatste verpotting is nu tweeënhalf jaar geleden.
Omdat de woningbouwvereniging vorige maand is begonnen met renovatiewerkzaamheden heb ik mijn balkon volledig moeten ontruimen, onder meer omdat de coating van de betonnen balkonvloer vernieuwd gaat worden. Daarom heb ik de bonsai veel eerder dan gebruikelijk, naar binnen moeten halen. Hij staat dus nu weer pal voor het raam op het noorden.
Nu is er ineens een verschijnsel dat ik in al die jaren niet eerder heb gespot: er groeien ineens tal van kleine, wit-gele paddenstoeltjes uit de grond waarin de bonsai staat. na een dag of twee sterven ze af, maar komen er ook weer nieuwe.
Mijn vraag is nu: is dit iets waarover ik mij zorgen moet maken?
En zo ja, wat voor actie zou ik dan moeten ondernemen?
De volgende verpotting staat overigens voor het komende voorjaar gepland.
Bij voorbaat mijn dank voor jullie reacties en adviezen!